Тиждень бібліотечних читань

В рамках бібліотечного тижня (18.03-22.03.2024) в Первомайській гімназії №3 бібліотекаркою Наталією Балановською проведено ряд заходів.

Початок тижня був присвячений Дню поезії.

Книжкова виставка «Поезія рідного краю», бібліотечні уроки «Чарівне коло» з Наталією Терещенко» та виставка учнівських робіт – розмальовок з учнями 2-4 класів, зустріч «Книгарня поезії наших земляків» із здобувачами освіти 9 класу, де прозвучали вірші Наталії Терещенко, Олександра Гребінчака, Надії Потапової, Сергія Корінкова зацікавили учасників та дали змогу побачити навколишній світ через поетичне слово.

Бібліотека інформувала також про Всесвітній день боротьби з туберкульозом.

З метою досягнення цілей боротьби з туберкульозом бібліотека гімназії №3 долучилася до заходів світової спільноти проведенням інформаційно – просвітницької роботи з гаслом: «Ні – туберкульозу!» Був оголошений конкурс творчих робіт до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом на тему: «Як виглядає туберкульоз?»

Найкращими визнані роботи:

5 клас – Сухина Д; Сухина Н;

6 клас – Коваленко А; Пересунько А;

7 клас – Кузьменко Я; Лазарева В.

Вітання переможцям!

За результатами конкурсу оформлена в бібліотеці виставка робіт наших юних художників.

З великою відповідальністю та інтересом учні 2, 3 класу віднеслися до виготовлення поробок з паперу вторинного вжитку на тему: «Квітни, а не хворій». Білі ромашки, як символи боротьби із туберкульозом, прикрасили виставку.

Детальну інформацію про захворювання отримали здобувачі освіти 9 класу через перегляд проєкту - презентації «За здоровий спосіб життя, вільний від туберкульозу» та відеоролику «Профілактика туберкульозу» Наостанок було проведено інтерв’ювання «Що я знаю про туберкульоз?» Всі присутні змогли взяти участь та оцінити свої знання з даної теми.

Бібліотека це один із центрів професійного самовизначення учнів.

Комунікація «Формула вибору професії «Хочу – Можу – Треба» з майбутніми випускниками була направлена на визначення професійних вподобань, відповідність здібностей, можливостей та стану здоров’я для вибраного фаху, а також уміння враховувати попит ринку праці на обрану професію. На завершення заходу учасники отримали буклети та посилання на безкоштовні підготовчі курси з української мови.

Всі заходи Тижня були спрямовані на поглиблення знань здобувачів освіти про поезію рідного краю, професійну визначеність випускників, розширення обізнаності та підвищення активності у боротьбі з глобальною епідемією туберкульозу, а також залучення всіх учасників освітнього процесу до відвідування бібліотеки, використання бібліотечного фонду для навчання, професійної діяльності, покращення морально – психологічного стану в умовах сьогодення.

Дякую всім за участь та підтримку у проведені Тижня!

Наталія Балановська, бібліотекарка Первомайської гімназії №3

/Files/images/photo_2024-03-28_09-35-31.jpg

/Files/images/photo_2024-03-28_09-35-16.jpg

/Files/images/photo_2024-03-28_09-36-04.jpg

/Files/images/photo_2024-03-28_09-36-30.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 10

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.